Thema: Moederdag

De afgelopen twee weken zijn alweer voorbijgevlogen. Het was leuk, warm en we hadden veeeel te doen. Knutselen voor Moederdag, versje leren aan de hand van symbolen. Er werden telwerkjes gedaan, vertelt, gezongen, … maar het leukste was toch, spelen in de zandbak. Dit deden we twee keer. Eén keer met juf op vrijdag en nog eens met juf Nancy op woensdag. We leerden ook nieuwe dingen, zoals: een hart maken a.d.h.v. geometrische figuren. Helemaal niet simpel en om het helemaal moeilijk te maken kregen de kleuters maar een half hart, door middel van een spiegel konden ze het hart vervolledigen. Met veel tellen, lukte dat bij iedereen. Zoals al eerder gezegd werkten we de afgelopen twee weken vooral rond tellen. Evenveel, de cijfers, getallen, rangtelwoorden. Het begint al aardig te lukken. Toen alles afgewerkt was voor Moederdag, zorgde ik ervoor dat dit in een bruine zak zat. Hopelijk kunnen we de mama’s echt verassen!!

Volgende week werken we daaraan verder maar dan doen we er iets bij. Eén meer dan, één minder dan, … ik voel dat de kleuters uitkijken naar het eerste leerjaar, dus volgende week zullen we daaraan verder werken. Lieve groetjes en tot dan!