Thema: Moederdag

Deze week stond helemaal in het teken van ‘Moederdag’ of ‘Mama-dag’. Op maandag lag er een handtas in de kring, maar die was leeg. De spullen van in de handtas lagen rond in de klas. Eén voor één haalden we iets en werd dit goed bekeken. Alle spullen hoorden thuis in de handtas van …. Mama! Ja hoor, dit kwam bekend voor bij velen. Al vonden sommigen dat de papa ook wel een portefeuille en zo bij zich had. Maar de papa’s zien we niet vaak met een handtas. De handtas van de juf kon je over de schouder dragen, een schoudertas. Sommige handtassen kan je gewoon in je hand houden. Wat handig toch?

De dagen die volgden stonden in het teken van de mama’s van de kleuters, elke dag hadden we het over iets anders zoals: Wat is hun naam? Wie had de langste naam? Zijn er mama’s met dezelfde naam? Het allerleukste was, dat er heel regelmatig – vooral tijdens hoekenwerk – gekeken en gesproken werd over hun mama. We hadden de mama’s heel dicht bij ons. En ze lachten ons allemaal toe!

Woensdag profiteerden we van het mooie lentezonnetje, juf kon niet binnenblijven! Met de zeepbellenblazer in de aanslag trokken we naar buiten. We mochten zeepbellen pakken. Dit was zo leuk. Maar we leerden ook een rondedansje: ‘Zo gaat de molen’. Zeer mooi om te zien.

Donderdag werkten we verder aan ons knip- en plakwerkje. Je zou bijna denken dat we niet gewerkt hebben! Het was een knip week. Zoek dezelfde schaduw en maak de mama’s weer compleet. Om de dag af te sluiten deden we een wandeling naar de koeien en de schapen. Het was een zalige dag.

 

Vrijdag dan oefenden we nog eens ons liedje voor mama. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dit zeer goed hebben gedaan. Jullie cadeautje heeft veel zonlicht nodig en nu en dan een beetje water. Benieuwd? Nog een beetje geduld en je zal zien, geduld wordt beloont! Mag ik vragen om, als de bloem is uitgekomen er een foto van te nemen samen met je kleuter? Ik zou dit graag eens zien. 🙂

Volgende week gaat het over de boerderij! Welke dieren ken je al? Wat geven de dieren ons? Het zal weer leuk worden!

Tot volgende week! Lieve groetjes, juf Tina.